Φτελιά

Βρίσκεται σε υψ. 1000μ. πλησίον του Δ.Δ. Αλεστίων, περιβάλλεται από πανύψηλες βουνοκορφές με υπέροχα και πυκνά δάση ελάτης, κέδρου, βελανιδιάς και φτελιάς, με τον ποταμό Τρικεριώτη να χύνεται στη λίμνη των Κρεμαστών , αποτελεί σπάνιας φυσικής ομορφιάς ορεινό τοπίο.

Στη Φτελιά μπορούμε να πάμε εκτός από Προυσό, Αγ. Βλαχέρνα, Αγαλιανό και από Χούνη Αιτωλοακαρνανίας, μια καταπληκτική διαδρομή με θέα τις ελατόφυτες βουνοκορφές να αντικατοπτρίζονται στα νερά τις λίμνης των Κρεμαστών.


Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ""ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ""


Ο Καπετάν Ερμής











Πραγματοποιήθηκε σήμερα
 η κοπή πίτας  του""Πανελλήνιου Συλλόγου Μνήμης Άρη Βελουχιώτη"", στο ξενοδοχείο mirabello, σε μια σεμνή τελετή παρουσία πολλών αγωνιστών της αντίστασης και φίλων του συλλόγου. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο θρυλικός Καπετάν"" Ερμής"" Βασίλης Πριόβολος σήμερα 94 χρόνων, ο οποίος παρά την ηλικία του, χαίρει άκρας υγείας και σαν οικοδεσπότης υποδέχτηκε έναν -έναν τους καλεσμένους.
Ξεχωριστή η παρουσία στην εκδήλωση του Ήρωα της αντίστασης Αποστόλη (Λάκη ) Σάντα, που ως γνωστόν μαζί με το Μανώλη Γλέζο, κατέβασαν και εξευτέλισαν τη χιτλερική σημαία, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 30 προς 31 Μαΐου 1941.
Η ριψοκίνδυνη και θαρραλέα πράξη τους ήτα κραυγαλέα προειδοποίηση,ήταν σύνθημα, ήταν συμβολισμός,ήταν φλογερό μήνυμα για αντίσταση,στη νεολέα μας,σ'ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και σ'όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Ο Λάκης  Σάντας
 Ο Καπετάν Ερμής στην ομιλία του αναφέρθηκε στα  "" πέτρινα  χρόνια "" που έζησε η πατρίδα μας, καθώς  στη "" Μορφή του αγώνα"" στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη.
Συγκινητική ήταν η αναφορά σε Αγωνιστές και μέλη του συλλόγου,  που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή. 

 Αρμάμπεης(95χρόνων)


Ο Χαρίλαος Μηχιώτης( 98 χρόνων)


Ο Άρης (δεξιά) με τον Ερμή(αριστερά)
στην Αράχωβα Ναυπακτίας λίγες μέρες  πριν
την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργο-
ποτάμου (25/11/1942)

...χθες στη Βίλεν Στράσε,
 πέφτω σένα Γερμανό,
κάτω από το πέτο είχε,
είχε αγκυλωτό σταυρό.
Και του λέω πες αλεύρι
και τα βρίσκουμε μετά,
ο Μανώλης σε γυρεύει
και οΣάντας σε ζητά...
(...γράμματα από τη Γερμανία) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου